Stacks Image 33

Over mij


Ik hou van metaal. Metaal is puur, bijna onverwoestbaar. Je kunt er elke denkbare vorm van maken.
Maar het is ook weerbarstig, moeilijk te bewerken en dat vind ik dus leuk. Metaal kan strak zijn, maar het kan ook vloeien, of schreeuwen. Mijn eerste materialen als beeldend kunstenaar waren dan ook: ijzer en staal.

Later leerde ik werken met edele metalen, hout, edelstenen en glas. Die verbreedden mijn mogelijkheden en nodigden mij uit om bestaande lijnen en vormen te volgen om die dan weer te combineren met metaal. Organische vormen, een stukje natuur bevangen in knoephard metaal, dat werd mijn nieuwe uitdaging.

De natuur geeft mij vaak prachtige inzichten en ideeën. Maar ook bestaande voorwerpen kunnen het beginpunt zijn voor een kunstwerk.
Mijn reizen hebben mijn kijk op de wereld veranderd en hebben mij ertoe gebracht om zo veel mogelijk gebruik te maken van reststukken, hoogwaardig afvalmateriaal, gevonden hout enz. Wij leven in een wereld van overvloed -al zien wij dat vaak niet meer- maar met dát wat er is kan ik alles maken.

Ieder werkstuk heeft mijn volle aandacht tot in detail. Alles is handwerk en ik besteed veel tijd aan de afwerking. Het constant uitvogelen hoe iets gemaakt kan worden, of het in balans is en óf het te maken is. Die constante aanspraak op mijn creatief denken vind ik heerlijk. Niets lijkt onmogelijk.

© 2021 Dirk-Art CONTACT: email aan Dirk